A A A K K K
для людей із порушенням зору
МОНАСТИРИСЬКА МІСЬКА РАДА
Тернопільська область, Чортківський район

ЗАСІДАННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

Дата: 06.03.2024 10:30
Кількість переглядів: 190

  5 березня 2024 року відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Монастириській міській раді на якій розглядалося питання забезпечення населення якісною та безпечною питною водою.

Фото без опису  Про стан функціонування системи питного водопостачання населення громади та відповідність води питної гігієнічним вимогам для споживання людиною доповідав головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Чортківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Марія Микитчак.

  На комісії також заслухано результати роботи постійно діючої комісії з обстеження об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання за 2023 рік, створеної при Монастириській міській раді, стан дотримання зон санітарної охорони джерел водопостачання (артсвердловин, каптажів, громадських криниць), взяття на облік безгосподарських об’єктів водопостачання.

Фото без опису  Комісійно обстежено 6 артсвердловин, 3 водонапірні споруди, каптаж, водонасосна станція, відібрано 9 проб води для проведення моніторингових досліджень. Решту об’єктів водопостачання спеціалістами Держпродспоживслужби обстежено самостійно, основна увага була зосереджена на проведенні суб’єктами водопостачання виробничого лабораторного контролю якості питної води, належного облаштування та утримання поясів санітарної охорони водозаборів, забезпечення на підприємствах питного водопостачання в належній кількості запасів реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води, а також технічний стан мереж та споруд.

Фото без опису  З метою забезпечення населення питною водою належної якості, недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь, спричинених водним фактором комісія вирішила: продовжити роботу постійно діючої комісії з обстеження об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання, взяти на облік безгосподарські об’єкти з визначенням їх технічного стану та балансоутримувача. Суб’єктам господарювання у сфері питного водопостачання та органам місцевого самоврядування дотримуватися екологічно-санітарних вимог до джерел  водопостачання, організувати санітарно-захисні зони та водоохоронний режим, вживати заходів щодо  обмеження господарської та іншої діяльності в зонах санітарної охорони джерел питного  водопостачання. У сільських населених пунктах, де в переважній більшості децентралізоване водопостачання, забезпечити своєчасне очищення та дезінфекцію криниць, утримувати їх в належному санітарному та технічному стані, проводити періодичний лабораторний контроль якості питної води.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних