КОНКУРС БІЗНЕС-ІДЕЇ «РОБИ СВОЄ»
Стартував конкурс бізнес-ідей для підприємців у регіонах «Роби своє» від Фонд «МХП-Громаді». Підприємці з регіонів можуть отримати до 100 тис. грн. на започаткування чи розвиток власного бізнесу. Конкурс стартував 4.04.2023 та приймає заявки до 5.05.2023. Оголошення переможців заплановане на 25 травня.
Цього року планується підтримати не менше 50 проєктів. Сумарний бюджет конкурсу становить 6 млн грн. Окрім цього, підприємцям пропонуються консультації та навчання з написання грантових заявок, створення бізнес-плану, стратегування, SMM тощо.
На грантову підтримку можуть подаватися:
- бізнеси, що вже працюють;
- підприємці, які мають бізнес-ідею і шукають кошти на її втілення;
- підприємці, які релокують свою справу.
Основні критерії для відбору: інноваційність, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальний ефект у громаді та/або залучення до бізнесу чи роботи переселенців.
«Цього року своїм фокусом у підтримці бізнес-проєктів ми визначили продовольчу безпеку. Торік більшість ідей так чи інакше стосувалися перероблення чи збереження овочів і фруктів, створення нових продуктів, логістики, дистрибуції тощо. Зараз це чи не найбільш актуально в громадах. Після перемоги ця тенденція нікуди не зникне. Тож ми вирішили спрямувати свої зусилля на створення успішної екосистеми малого бізнесу в регіонах, яка б давала людям роботу та забезпечувала громаду або й область товарами чи послугами у сфері продовольчої безпеки», – розповіла Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП – Громаді», який став організатором конкурсу.
Минулого року у Івано-Франківській області три чудових бізнес-ідеї змогли втілитись у життя та розвинутись завдяки конкурсу бізнес-ідей «Роби своє».
Мануфактура ласощів з Карпат To Ta Torba виготовляє неординарний асортимент смаколиків за стародавніми рецептами: таких як варення, крем-мед з різними смаками, карпатські чаї та інші ласощі ручної роботи.
Релокована з Сумської області у м. Городенка (Івано-Франківська обл.) сімейна справа родини Бойко із виготовлення м’ясних джерків під брендом «М’ясно».
Також грант отримав швейний сімейний бізнес, який працює в Україні вже 8 років і змушений був переїхати із Харкова у Тисменицю (Івано-Франківська обл.), щоб продовжити роботу.
«Це чудово, що відбувся такий конкурс і мені вдалось у ньому взяти участь. Адже на сьогодні розпочати власну справу дуже нелегко. Я щиро вдячна Фонду «МХП-Громаді» та філії «Перспектив» ПрАТ «Зернопродукт МХП», що вони підтримують такі маленькі сімейні справи», - поділилась своїми враженнями Євгенія Бойко, засновниця сімейного бізнесу із виготовлення м’ясних джерків під брендом «М’ясно».